Ekonomi

Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak

BURSA (İGFA) –OYAK Küme Şirketlerinden HEKTAŞ, dünyanın dört bir yanından bitki savunma alanında uzman bilim insanlarını uluslararası bir etkinlikte ağırlayacak.

2. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi, HEKTAŞ’ın dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezlerinden biri olan Bursa Orhangazi’deki FARM (Farming, Analysis, Research & More) tesisinde başlıyor. Kongre 18 Mayıs’a kadar devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara Üniversitesi ve HEKTAŞ işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte moleküler entomoloji, bitki patolojisi ve yabancı ot bilimi alanlarında uzman 81 yabancı davetli konuşmacı, sürdürülebilirlik odaklı tarımda yenilikçi uygulamaları tartışacaktır. Yerli ve küresel yaklaşık 40 biyoteknoloji ve tarım şirketinin stant kuracağı etkinliğin açılış konuşmasını RNA etkileşimi konusundaki çalışmalarıyla 2006 yılında Nobel Tıp Ödülü’nü kazanan ABD’li biyoloji profesörü Craig Mello yapacak.

TARIMDA DÖNÜŞÜM KONUŞULACAK

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Fazilet, HEKTAŞ’ın Türkiye’ye kazandırdığı dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezlerinden FARM’da uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Son yıllarda dünyada sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği bilincinin arttığına işaret eden Fazilet, “HEKTAŞ’ı yeniden konumlandırarak başlattığımız çalışmalarla tarımda öncü ve yenilikçi uygulamaları hayata geçiren bir şirketi ülkemize kazandırdık. Son yedi yılda geliştirdiğimiz yaklaşım ve bu doğrultuda stratejik hamlelerimizle ‘Tarım 4.0’ dönüşümüne imza atan HEKTAŞ, bugün geldiği noktada ‘Tarım 5.0’ın yanında yer alıyor. Tarımın geleceği sadece tarlalarda değil teknoloji ve bilimle Ar-Ge merkezlerinde belirleniyor. HEKTAŞ ile sadece bugünün değil geleceğin projelerini ve çiftçilerini hazırlıyoruz. Konutların sahipliğini üstlendiğimiz kongrede, alanında uzman isimlerin bitki koruma stratejilerine yeniden yön vereceğine inanıyoruz. Bu kongre, bitki savunma inovasyonu ve Ar-Ge çalışmalarında bir dönüm noktası olacak.”

Bini aşkın katılımcının takip edeceği kongrede, dsRNA bazlı yeni nesil pestisitlerden örümcek zehrinden geliştirilen insektisitlere kadar pek çok yenilik tanıtılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu