Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları”nda konuştu Açıklaması

AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Müktesebatı olan ve referansı olan tek parti AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. 20 yıllık uygulamamız bizim referansımızdır. Bu millet de şaşmaz.” dedi.

Kültür Park’ta düzenlenen “2023’e Hakikat Kent Buluşmaları” toplantısında bir konuşma yapan Yazıcı, AK Parti’nin 20 yılda dokunmadığı hiçbir alan, imkanlar ölçüsünde çözemedikleri hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Yazıcı, kentte yapılan Salarha ve Ovit tünellerinin daha evvel hayal olduğunu, Lojistik Merkezi ve Kent Hastanesi çalışmalarının ise süratle ilerlediğini vurguladı.

Çayın bölgenin geçim kaynağı olduğunu hatırlatan Yazıcı, bilhassa 2022 yılında çayla ilgili yapılan uygulamalar nedeniyle sorun yaşanmadığını söz etti.

AK Parti’nin savunma sanayi başta olmak üzere Türkiye’nin toplumsal sıkıntılarını çözdüklerini aktaran Yazıcı, “Doğru olan neyse onu ikame etmeye çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile birkaç gün önce Alevi, Bektaşi Cemevleri Daire Başkanlığı kuruldu. Yıllarca bu alan su istimal edildi, gündem yapıldı. Biz bu ülkeden, bu topraklardan kim neye inanıyorsa, nasıl inanıyor, nasıl yapmak istiyor ise onu yapması hakkı olduğuna inanan demokratik perspektifini derinleştirmiş kadrolarız.” diye konuştu.

Türkiye’nin başörtüsü sorununu Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin gündeminden çıkardığına dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

“Hiçbir şey üretmeyen, üretemeyen, vizyonsuz muhalefet bu alanı tekrar eşelemeye başladı. Kanun teklifi ile sorun varmış üzere bir düzenleme gereksiniminden bahsetti. Halbuki temel hak ve özgürlükler anayasa da yer alır. Hak ve özgürlük kataloğu içerisinde yer alır. Bir insanın inanç gereği başını örtmesi yahut örtmemesi inanç hürriyeti ile ilgili bir davranıştır. Münasebetiyle bu alanda bir düzenleme yapılacaksa bunun yer alacağı metin anayasadır. Bizde atılım yaptık ve Anayasa teklifini hazırladık. 7 arkadaş ile bütün muhalefet partileri ile görüşmeleri gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde meclise sevk edip meclisin taktirine sunacağız.”

Yazıcı, 2023 seçimlerinin tarihi bakımdan önemli olduğuna işaret ederek, şunları belirtti:

“Cumhuriyetin 100. yılının son seçimidir 2023 seçimleri. Bu bakımdan tarihi değeri var. Biz bunu “Türkiye Yüzyılı” mottosu ile tabir ediyoruz. Bu yüzyıla yalnızca Türkiye’nin maddi kalkınması, refah düzeyinin artması, proje ve hedeflerimiz ile izah etmiyoruz. Sosyal alandaki sorunlarımızın da altını kalın bir şekilde çiziyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nın maddi olarak en önemli projesi TOGG, Türkiye otomotivi. 60 yıl tartışıldı otomotiv. Devrim adı altında yapılmaya çalışıldı, kapandı. Anadol vardı piyasada, yok oldu. Biz üç yılda bu hedefi Türkiye’ye somut projeyle ve banttan birinci üretim aracını indirmek suretiyle milletimizle paylaştık. Bunlar durduk yere olan şeyler değildir. ‘Bunu yapacak babayiğitler gerekli’ dedi. Kim? Cumhurbaşkanımız. Fakat en büyük babayiğitlik burada Cumhurbaşkanımızın duruşu ve kararlılığıdır. Bir birçoklarının hayal edemediği bu eseri milletimizin hizmetine sunuyoruz.”

Seçimlerde referans gösteremeyecek, müktesebatı olmayan takımları milletin çok uygun değerlendireceğini aktaran Yazıcı, “Müktesebatı olan ve referansı olan tek parti AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. 20 yıllık uygulamamız bizim referansımızdır. Bu millet de şaşmaz.” dedi.

Son periyotta pahalılığın sorun olduğunu söz eden Yazıcı, hükümetin enflasyon ile iki metotla uğraş ettiğini, taban fiyatın tarihte birinci sefer iki kez artırıldığını, yıl başında tekrar düzenleme yapılacağını kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu