Haber

Michalkin kazandı, Satybaldiev’in ekibi puan itirazı yaptı!

Türk boks kulübü EC Boksing’in yarı ağır sıklet sporcusu İgor Michalkin, kemer maçı için karşılaştığı Kırgız boksör Dilmurod Satybaldiev’i mağlup etti. Müsabaka öncesinde iki tarafın gayretin puanlanması için anlaştığı belirtilirken, maça favori olarak çıkan lakin kaybeden Dilmurod Satybaldiev’in ekibi, maçın dostluk maçı olduğunu ifade ederek, puanlamaya dahil edilmemesi için başvuruda bulundu.

Moskova’da hafta sonunda GSU kemer maçı için son anda ringe çıkan Türk boks kulübü EC Boksing’in yarı ağır sıklet sporcusu İgor Michalkin, Kırgız boksör Dilmurod Satybaldiev’e karşı galip geldi. Dünya sıralamasında altıncı durumda olan Kırgız atlet, Türk kulübün boksörü karşısında favori olarak maça çıkmasına rağmen, ringden yenilgiyle ayrıldı. Müsabakaya iki hafta kala maç için bilgi verilen İgor Michalkin, bu mühletin bir kemer maçına hazırlık için çok az olmasına rağmen müsabakaya hazırlandı. EC Boksing eski dünya şampiyonu Rus boksör Michalkin, kıymetli bir zafere imza atarak rakibini mağlup etti. Müsabakanın akabinde dünya sıralamasındaki yeri etkilenen Dilmurod Satybaldiev’in takımı, tüm dünyadaki boksörlerin kayıtlarını tutan Boxrec isimli kuruluşa başvurarak, çabanın bir dostluk maçı olduğunu ve bu nedenle puanlamanın geçersiz olmasını istedi.

Erol Ceylan: “Buna fırsat vermeyeceğiz”

Bu duruma itiraz eden EC Boksing İdare Konseyi Lideri Erol Ceylan, “Karşılaşma yapılmadan önce bunun bir kemer maçı olduğunu ve puanlamanın kayıtlara bu şekilde geçmesi gerektiği konusunda anlaştık. Onlar bu maça ‘kesin alırız’ gözüyle baktıkları için itiraz etmediler, fakat karşılaşmayı biz kazanınca konuya farklı yaklaşarak sporcumuzun hakkını yemek istediler. Fakat biz buna fırsat vermeyeceğiz” biçiminde konuştu. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrancı Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu