Ekonomi

Kullanılabilir Fonlarda 4,5 Trilyon Dolarlık Özel Sermaye Yatırımı

Özel sermaye şirketleri toplam 4,5 trilyon dolar gibi önemli miktarda sermaye biriktirmiştir. Morgan Stanley (NYSE:MS), bu meblağın denetledikleri alternatif varlık yöneticilerine ait yaklaşık 800 milyar doları içerdiğini ve bunun da ortalama yönetim altındaki varlıklarının (AUM) yaklaşık %25’ini oluşturduğunu bildirmektedir.

Bankanın analistleri, 4,5 trilyon dolarlık mevcut fonun yaklaşık 9 trilyon dolara eşdeğer önemli bir yatırım kapasitesine işaret ettiğini belirtmiştir.

Yatırım faaliyetlerinin azaldığı bir dönem yaşanmış olsa da Morgan Stanley, özel sermaye yöneticilerinin daha olumlu hale geldiğini ve dört ana alana odaklanarak bu sermayeye yatırım yapmaya hazır olduklarını belirtiyor.

1) Özel Kredi Alanında Genişleme: Analistler, özel sermaye yöneticilerinin, potansiyel kazançlara dengeli bir risk oranı sunan fırsatlarla kredi verenler için elverişli bir pazara girdiklerini gözlemledi.

Bu genişleme, varlıklarla güvence altına alınan finansmanı ve bankalarla çeşitli işbirliklerini içeriyor.

“Varlık portföylerinin satışı, düzenleyici sermaye ile ilgili işlemler ve gelecekteki sürekli varlık akışları için anlaşmalar gibi bankalarla işbirliklerinde ortaya çıkan fırsatları bulmaya devam ediyoruz” dediler.

2) Sermaye Çözümleri Sağlayıcısı Olarak Hizmet Vermek: Firmalar, sınırlı ortaklar/genel ortaklar tarafından yönetilen ikincil işlemler, devam eden yatırımlar için fonlar ve karma sermaye biçimleri de dahil olmak üzere piyasaya çeşitli finansal çözümler sunmaktadır. Refinansman için güçlü bir talep var ve bu da firmaları faiz oranları düşene kadar köprü görevi görecek yapılandırılmış finansal çözümler sunmaya yönlendiriyor.

3) Piyasanın Bozulduğu Alanlara Yatırım Yapmak: Özel sermaye yöneticileri, piyasada aksaklıkların yaşandığı ve bu nedenle cazip fiyatlar sunabilecek sektörlere, özellikle de şu anda zorluklarla karşı karşıya olan gayrimenkul sektörüne seçici olarak yatırım yapmaktadır. Morgan Stanley, en düşük noktalarına yakın olan gayrimenkul değerlerinin depolar, öğrenci yurtları, konut kiralama ve lojistik gibi alanlarda yatırım fırsatları sunduğuna dikkat çekiyor.

4) Güçlü Uzun Vadeli Potansiyeli Olan Temalara Odaklanmak: Son olarak, yöneticiler sürdürülebilir enerjiye geçiş, veri merkezleri, yapay zeka, dijital altyapı ve lojistik gibi sürdürülebilir büyüme ve uzun vadeli olumlu etkiler için güçlü potansiyele sahip kapsayıcı temalara daha fazla odaklanıyor.

Uzun yıllar süren deflasyondan uzaklaşan ve hissedarların şirket yönetimini etkilemek için artan eylemlerine tanık olan Japonya’da görüldüğü gibi, piyasalar şu anda temel değişimler yaşıyor.

Analistler, “Bu durum, şirketlerin stratejik tercihlerini ve sahip oldukları işletme yelpazesini yeniden düşünmelerine yol açıyor; bu da ana faaliyetlerinin merkezinde yer almayan işletmelerin satışına ve halka açık şirketlerin özel mülkiyete geçişine yol açabilir” dedi.

Morgan Stanley, yatırımcıların bu piyasalara daha fazla fon ayırması, yenilikçi finansal ürünlerin piyasaya sürülmesi ve bu yatırım fırsatlarına daha geniş erişim ile desteklenmesi beklenen özel piyasaların sürdürülebilir büyümesine ilişkin iyimser görüşünü koruyor. Bu durumun önümüzdeki beş yıl içinde bu tür yatırımlarda çift haneli düşük bir yüzde artışıyla sonuçlanacağını öngörüyorlar.

“Kısa vadede, yatırım faaliyetlerinde özel piyasaların büyümesini hızlandıracak ve işlemlerle ilgili kazançlarda ve performansa dayalı ücretlerde artışa yol açacak konjonktürel bir yükseliş bekliyoruz.” Beklenen bu yükseliş, yatırımcılara geri dönen nakit akışının artması nedeniyle ek fon toplama çabalarını artıracaktır.

Analistler, finansman sağlama koşullarının iyileşmesi, bir süredir kullanılmayan nakit rezervlerine yatırım yapma ihtiyacı ve artan sayıda cazip yatırım seçeneği nedeniyle yakın gelecekte sermaye yatırımı için daha fazla fırsat olacağını öngörüyor.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu