Haber

Kars’ta Halk Ekmek Fabrikası açıldı

TACETTİN DURMUŞ

Kars Susuz Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası hizmete açıldı. Başkan Oğuz Yantemur, “Gıda fiyatlarının arttığı bir dönemde halk ekmek fırını projemizi hayata geçirdik. Şu anda vatandaşlarımıza daha ucuz ve daha kaliteli ekmek sunuyoruz. Vatandaşlarımız bu uygulamadan memnun. Şu anda günde 2 bin ekmek üretiyoruz. .”

Susuz Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası ile vatandaşlara daha ucuz ve kaliteli ekmek satışı sağlandı. İlçede kapatılan Köy Enstitüleri geleneğini sürdürdüklerini belirten Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, fırında üretilen ekmeklerin ilçe merkezine kurulacak büfede 4 liradan satılacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz yıl Susuz Belediyesi ile yürüttüğü ortak proje kapsamında tohumluk bazına sahip olduğunu hatırlatan Yantemur, bu tohumlardan elde edilen kaliteli buğdaylarla yapılan ekmeğin ilçede yoğun talep gördüğünü söyledi.

“TUNÇ SOYER’İN TOHUMLARI EKMEK OLUYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve diğer CHP’li belediyelere tohum desteği için teşekkür eden Yantemur, geçtiğimiz günlerde hizmete giren fırında üretilecek ekmek çeşitlerini artıracaklarını söyledi. Market ve bakkallara değil, sadece belediyeye ait fırın ve büfeye ekmek satacaklarını belirten Yantemur, dileyen vatandaşların ‘ekmek askıda’ kampanyasına takviye verebileceklerini söyledi.

“HER GÜN 2.000 ADET EKMEK ÜRETİLİYOR”

Şu anda günde 2 bin ekmek ürettiklerini de söyleyen Oğuz Yantemur, “Pandemi döneminde evde kalabileceğinizi, tatile çıkamadığınızı, lüks arabanıza binemediğinizi ama tüketmeniz gerektiğini gördük. Gıda fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönemde fırın projesi hedeflerimizin arasında yer alırken biraz daha hızlandırdık ve “Artık vatandaşlarımıza daha ucuz ve daha kaliteli ekmek sunuyoruz. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan memnun. Şu anda günlük 2.000 kapasite ile çalışıyoruz. Bu kapasite artacaktır. Fırınımızın açılışından sonra ilçe halkımız ekmeğini piyasanın 1 lira altında 4 liradan alıyor” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİ AYNI ZAMANDA DESTEKLİYORUZ”

Oğuz Yantemur konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu proje tarımla uğraşan çiftçilerimizi de destekleyen bir proje olması açısından değerli. Yani geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz bir tohum projemiz vardı. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bu kapsamda ektiğimiz tohumlar” Liderimizle birlikte hayata geçirdiğimiz projenin geçen yılı verimli geçti bu yıl da o tohumları çiftçimize dağıttık.Çiftçimizden alacağımız buğdayla un yaparak üreticiye destek olacağız ve vermeyi planlıyoruz. vatandaşlarımıza kaliteli ve doğal ekmek yedireceğiz.Yere koyacağız.İleride ekmek çeşitlerimizi artırmayı planlıyoruz.Ayrıca kavılca buğdayından ekmek yapma projemiz var.Bu konuda Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. olarak Bilindiği üzere kavılca buğdayı bizim için cet tohumudur.Kars yöresine ait sağlıklı bir tohumdur.Kavılca buğdayı revaçtadır.Firmamızla birlikte ekmek üretimine başladığımızda ekimini geliştireceğimize inanıyorum.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu