Ekonomi

Google, AB’nin rekor cezasını en yüksek mahkemeye taşıyor

Google, Android işletim sisteminin rekabet kurallarını ihlal ettiğine karar veren ve AB Komisyonu’nun şirkete verdiği cezayı hafif bir indirimle onayan AB Genel Mahkemesi’nin kararına Avrupa Adalet Divanı’nda itiraz ettiklerini bildirdi. yüksek Mahkeme.

Açıklamada, Avrupa Adalet Divanı’nın dava dosyasında hukuki açıklama gerektiren alanların bulunduğuna dikkat çekildi.

2016 yılında AB, Google’ı Android işletim sistemiyle pazara hakim olmak ve rekabet kurallarını ihlal etmekle suçladı. Suçlama, Google’ın kendi aramasını ve Android cihazlarda yüklü çeşitli diğer uygulamaları sunmasından kaynaklandı.

AB soruşturması, Google’ın çeşitli cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerin Google aramayı, Play Store’u ve Chrome tarayıcıyı önceden yüklemeye zorladığını ve bazı telefon üreticilerine Google aramayı önceden yüklemeleri halinde ödeme yaptığını ortaya çıkardı.

2018’de AB, Android işletim sisteminde pazar hakimiyetini kötüye kullandığı için Google’a 4,34 milyar avro para cezası verdi.

Yasal süreç

Söz konusu cezaya itiraz eden Google, yasal süreç başlattı. Eylül ayında AB mahkemesi, AB Komisyonu’nun Google’ın Android işletim sisteminde rekabet kurallarını ihlal ettiği yönündeki kararını, cezada hafif bir indirimle onadı.

Mahkeme, komisyonun 4 milyar 340 milyon euro olan cezasını 4 milyar 125 milyon euro’ya indirdi ve Google, mahkeme kararına itiraz edeceğini duyurdu.

AB Genel Mahkemesi kararları yasallık denetimi için Avrupa Adalet Divanı’na götürülebilir.

AB’nin Google’a verdiği diğer cezalar

2018’de AB, Android işletim sisteminde pazar hakimiyetini kötüye kullandığı için Google’a 4,34 milyar avro para cezası verdi. Ayrıca AB, 2019 yılında reklam hizmeti AdSense’te pazar hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google’a 1,49 milyar avro para cezası verdi.

AB, 2017-2019 ortasında Google’a evrak işleri için 8 milyar avronun üzerinde para cezası verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrancı Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu